H E F F N E R  A T I L L A  -  D  O  B  K  É  S  Z  Í  T  É  S      2024

HEFFNER ATTILA DOBJAI


Tisztelettel köszöntöm Önt!

Heffner Attila VAGYOK...

Heffner Attila
                közös dobkészítés

Az elmúlt 20 évben elég sok munkával jöttem rá, hogy mi is a sámándob készítés titka. Mindig tökéletesítek, sosem vagyok elégedett önmagammal. Ezt székely és szász véremnek is köszönhetem. Nincs két egyforma hangszer, mivel természetesen nincs két egyforma megrendelő sem. Én sem vagyok mindig olyan amilyen, s figyelembe kell vennünk a HOLD állást, a Csillagok iránymutatását is, Napfordulókat, életminőségeket. Van olyan, hogy "simán" megy minden, s szinte magától jön létre a Paripa, de akad olyan  is, hogy igen megizzadok a készítésnél. Erről persze senkit sem tájékoztatok.


Sokan kerestek meg mostanában azzal a kéréssel, hogy dobjukat készítsem el, illetőleg, hogy együtt hozzuk létre azt. Sok kérdés felvetődik ilyenkor a megrendelőben, ezért szeretnék néhány információval szolgálni arra vonatkozóan, hogy milyen feltételekkel dolgozom, milyen dobokat készítek, s ki az, aki bátran fordulhat hozzám ez ügyben.

LEGÚJABB FILMEM, AMI A DOBKÉSZÍTÉSRŐL SZÓL:


Heffner Attila közös
            dobkészítés


További adalékok:

Az emberi visszajelzések szerint jók a dobjaim, "kiszól" a hangjuk a csoportos dobolásoknál a többi közül, egy -egy dobom hangja megütés után akár egy percig is REZEG, mint egy NAGY GONG!!! Mondják - "remeg a ház, a plafon, zizegnek a szekrényben a poharak", amikor a gazdi megüti otthon  a paripáját. Külföldről is sokan érdeklődnek. Sámándobolós videóimat a "YOU TUBE"- oldalain  több százezren töltötték már le.

Bárhol ma a világon beütöm a keresőkbe, hogy DOB KÉSZÍTÉS  "shaman drum", vagy "shaman drum making", "drum making", stb. akkor a legelsők között szerepelek...


TECHNIKAI kérdések:

FIGYELEM!  MISKOLC - Diósgyőrben mellett, egy kis faluban ÉLEK, itt készülnek a PARIPÁK.
Ide is el lehet hozzám jönni és közösen is elkészíthetjük a dobot, de
természetesen postai úton is el tudom küldeni a gazdinak a a PARIPÁT- papírdobozban, bárhová a Világban.

  Nem vagyok "nagyiparos", sőt... - inkább hobbi az egész, az utóbbi 22 évben kb. 1000 szakrális dob született nálam, s mindig csak egy- egy embernek, személyre szabva! A dobparipa a szó szoros  értelmében "születik", ugyanis vannak tapasztalataim - hatgyerekes apaként mindegyik gyermekem születésénél is jelen voltam - a három császáros szülésnél is -, s ezáltal tudom hogy mi történik egy új kis lény, jövevény születésekor, milyen erők dolgoznak, munkálkodnak ezekben a helyzetekben:

A dobok majdnem ugyan úgy ÉLŐ  teremtmények mint az ÉLŐLÉNYEK, fontos szakrális síkok mozognak a létrejövésnél, az állat bőrén keresztül egy ÉLŐLÉNY "szelleme" is munkálkodik,  a tulajdonos LÉNY szellemi és lelki minősége is benne lesz, valamint a saját LÉNYEM szakrális lelkisége is hozzáadódik. Nagy ERŐVEL bíró, gyönyörű PARIPÁK, egyedi hangzások jöttek létre így az elmúlt időszakban, a SZELLEMVILÁG KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL.

SZIMBÓLUMOK:

A dobot olyan szimbólumokkal és erőkkel látjuk el, amilyeneket a dob majdani tulajdonosa szeretne, s amelyek illenek egyéniségéhez, pld. kristályokat is tehetünk a a bőr alá. Az ilyen módon elkészített Médium egyszerre hangszer - jó és szép hangszer - de lelki társ, spirituális védőernyő, hangoló és közvetítő "személy", élő és egyedi táltos paripa is lesz, mely nagy segítség lehet az útkereső számára a világi úton, s a belső utazásokon.

A dobok mérete legalább 51- 52cm átmérővel / női / és 52 -57 + max 63 átmérővel  / férfi /
Általában 9 cm káva magasság, de bármilyen méretben tudok alkotni /pld. 77 cm átmérővel/ . A KÁVA anyaga- NYÍRFA...

FESTÉS A DOBOKON


Heffner
           Attila közös dobkészítés

Heffner
              Attila közös dobkészítés

Abban a nagy szerencsében van részem, hogy Feleségem - Szomorkai Juci kézműves kristályékszer, talizmán és mandala készítő, így segítségével a dobokra remek grafikákat tudunk varázsolni...
Bár én nem vagyok híve a dobra való festésnek, de örömmel állunk elébe a kihívásoknak!


DOBFAJTÁK:

Készítek bütykös dobot, bőrfogós sima sámándobot, de szerelhetünk bele fafogót is - az elképzelések szerint. A dobok mérete, hangjának mélysége a megrendelő igényei és főleg a minősége szerint- spontán változhatnak. Általában kecske, szarvas, vagy őz bőrből dolgozom.


3 shaman drum

KÜLÖNLEGES DOBOK

Óriás dobokat is készítettem, az egyik legnagyobb 120x100 cm-es átmérőjű tojás alakú...
A képen látható:


Heffner
           Attila közös dobkészítés

TÖRZSI DOB

A legújabb, 62 cm -es átmérőjű "TÖRZSI dob" magassága 25-35  cm,  4 rétegű, 16 cm-es falvastagságú. Ennek a dobnak a megváltási összege:  100.000.- Ft

Hangja itt hallható:

Heffner Attila
            közös dobkészítés
"Vásárlás", megrendelés:

Sokan vesznek "kész" dobokat boltokban, ez körül- belül olyan, mint amikor valaki gyermeknemzés, ill. szülés helyett "megvásárolja" jövendőbeli gyermekét a gyermekkereskedőtől...  Egy dobot meg kell szülni, azt életre kell kelteni, szeretgetni, etetni kell, az nem egy rabszolga, egy termék, nem egy árucikk, amit a sarki fűszeresnél megvehetünk... Én általában minden dobkészítésnél  előre elkérem az adatokat a gazditól, szimbólumokat, rajzokat, fotókat, s annak alapján  - a GAZDIRA HANGOLÓDVA - elkészítem a KÁVÁT, majd a fenti filmben is részletesen elmondott elvek, szempontok szerint készítem el, több napon keresztül az "ÁLDOTT" PARIPÁT, a szakrális szabályok figyelembe vételével, amikor elkészül, dobozolom és küldöm a gazdinak, illetve személyesen is át lehet venni tőlem...

2024- JELENLEGI "ÁRAK" / FRISS! - Az ukrán konfliktus és az EU-s és magyarországi infláció miatt folyamatosan emelkednek a nyersanyagok árai! /

Nem tudom megfogalmazni árucikként teremtményeimet, ezért "árat" sem tudok, s nem is akarok mondani. Nincs ár, nem "eladó" - NEKEM SOSEM VOLT "ELADÓ " DOB- termékem!
Nálam mindig csak egy dob van- a sajátom, én csak személyre szabott dobot készítek- mindig az adott megrendelőnek!

A DOBOKAT TERMÉSZETESEN MEG LEHET VÁLTANI - egy átlagos /52 -56 cm átmérőjű / méretű paripa megváltási ellenértéke magyaroknak:

70.000.- Ft

s jár hozzá egy  puha vagy kemény - birka vagy bárányszőrrel bevont dobverő is, valamint egy 80 perces " DOBSULI "oktató- gyakorló MP3 CD- anyag.

A VEGÁN DOBOKAT már nem csinálom!

DOBTOKOT is tudunk készíteni hozzá, puha fehér, kívül vízhatlan, belül frottír, dupla cipzáras anyagból / a fotón látható /
A dobtáska megváltási értéke:

+ 16.000.- Ft

Heffner Attila közös
                   dobkészítés

Heffner Attila közös
                   dobkészítés

KÖZÖS DOBKÉSZÍTÉS

Ha valaki szeretne a dobkészítésen is részt venni, s beavatást nyerni a dob készítésébe, a sámáni világba, tehát ha a kétnapos alap dobkészítő tanfolyamot is szeretné elvégezni, akkora két napos kurzus:


+ 10.000.- Ft

Sajnos jelenleg vendégszobával nem rendelkezem, sátorhelyet viszont tudok biztosítani, fürdőszoba és konyha, WC használattal,  a közelünkben rengeteg  kis motel található.

FESTÉS, DÍSZÍTÉS

A grafika bonyolultsága szerint dobonként

7 - 15.000.- Ft

DOBVERŐK

A képen látható fajta dobverőket készítem el a dobokhoz / kiszárított mogyoró,
gyümölcsfák, rózsafa, stb. /.
Általában birka, bárány, illetve díszítésként nyúl szőrt használok hozzá.


CSAK EGY DOBVERŐ KÜLÖN:

  6.000.- Ft

Heffner Attila
                        közös dobkészítés


Mindezek mellett IGAZÁN szeretettel várom a jelentkezését, kalkuláljunk és álmodjunk meg együtt meg EGY GYÜMÖLCSÖZŐ KAPCSOLATOT, EGY TEREMTÉST
AMIT úgy hívnak: SZAKRÁLIS DOB, SÁMÁNDOB, TÁLTOS REZGÉSŰ DOB, GYÓGYÍTÓ DOB!

GARANCIA:

Az általam elkészített dob "jegyzett" darab lesz, garanciát vállalok, ha beszakad, akkor egy új bőr megvásárlása után szeretettel "újraélesztem" ŐT. Folyamatosan állok rendelkezésre a gazdinak is ezután, bármikor kereshet bajával. Természetesen ha az én hibámból adódóan szakad be a dob, vagy a bőr természetes problémája okozza ezt, akkor ingyenesen cserélem ki.

VÁROM JELENTKEZÉSÉT!

Szeretettel: Heffner AttilaFRISSÍTVE: 2024.01.20.

E-MAIL:

hefisaman@hotmail.com
spiritualtv.protonmail.com

A telefonszámomat email-ben fogom elküldeni!

KIEGÉSZÍTÉS - FRISS!

A legújabb - dobkészítésről szóló - kisfilmemre, előadásomra kaptam ma egy ismeretlentől egy un. elég kritikus megjegyzést, melyben nehezményezi az általam elmondottakat. Szerinte táltos és sámándobot "pénzért" nem szabad adni. A válaszom erre az, hogy IGEN, ez pontosan így van, egy olyan világban természetesen, ahol a tímár is ingyen adja a bőrt, a vadász is ingyen adja, a benzinkútban is ingyen lehet tankolni, amikor elutazunk 300 km-re bőrt vásárolni, valamint az autószerelő is ingyen javítja meg az autót, amivel utazni akarunk. Aztán jön a faanyag- árus, aki nem kér pénzt a káva anyagáért és a ragasztóbolt következik, ahol ingyen mérik a ragasztót. Ingyen telefon és ingyen internet esetén lehet ingyen megbeszélni a dobkészítést és természetesen olyan világról beszélek, ahol nem kell adót fizetni a munka után, s ahol a családnak a napi megélhetését is ingyen lehet lebonyolítani. Természetesen így teljesen egyetértek, örömmel dolgoznék ingyen - dobonként 4 napot bárkinek, - abban az esetben, ha nekem sem kerülne semmibe semmi! Úgy tűnik ez egyenlőre egyáltalán nem fog még megvalósulni, tehát mindaddig marad a sima hagyományos "adok- kapok változat". Marad az a megoldás, hogy megbecsüljük egymás munkáját, szakértelmét és egy jó dobért "áldozatot" hozunk, s nem várjuk ingyen az ölünkbe pottyanni.

Tisztelettel: Heffner Attila /frissítve 2024.01.20.


                                         Heffner Attila közös dobkészítés

                                          DRUM MAKING - DOBKÉSZÍTÉS Olaszországban                                           Közös Dobkészítés- SZENTELÉS                                       ELkészült a varázsdob!Egy kis ízelítő a közös dobkészítős hétvége hangulatából:

2013 - OLASZORSZÁGI CSOPORTOS DOBKÉSZÍTÉS - film itt:


                                       

2012- OLASZORSZÁGI DOBKÉSZÍTÉS...

https://www.youtube.com/watch?v=I_-rgFZDYq0&feature=youtu.be


SPIRITUAL TELEVÍZIÓ- FILMEK

frissítve 2024.01.20.

Spriritual Televízió - saját szerver:

www.spiritualtv.eu

FREEBOOK.HU - Szabad, független, ingyenes saját KÖZÖSSÉGI CSATORNÁNK:

https://www.freebook.hu/

kapcsolat:

spiritualtv@protonmail.com

hefisaman@hotmail.com

Fizetés, támogatás, adomány infó:

https://www.spiritualtv.eu/tamogatas/